Négycsillagos szálloda étterme bukott meg a Nébih ellenőrzésén

Mintegy 150 kilogramm lejárt, nem nyomon követhető élelmiszert vontak ki a forgalomból.

MN
2017. 11. 02. 8:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy Hajdú-Bihar megyei négycsillagos szálloda éttermében tartottak ellenőrzést a hét elején a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei. Az egységben számos adminisztratív, higiéniai és élelmiszer-biztonsági hibát tártak fel az ellenőrök – közölte honlapján a Nébih.

A hivatal szakemberei 21 tétel, összesen 151 kilogramm gyártói, illetve saját jelölés alapján lejárt minőségmegőrzési idejű, valamint jelölés alapján, illetve jelöletlenség miatt nem nyomon követhető élelmiszert találtak, melyek között ismeretlen eredetű vadhús és vadcsont is volt. A hatóság a termékeket kivonta a forgalomból, és felhasználását, forgalomba hozatalát megtiltotta.

 

A helyszínen számos egyéb, higiéniai és adminisztratív probléma is akadt. Egyebek között a hűtőtérben a polcok rácsozata rozsdás, a hűtőajtók és a körülöttük lévő fal, valamint az ajtótokok piszkosak, szennyezettek, az élvédők több helyen sérültek voltak. A konyha területén fedetlen tárolókban gyűjtötték a hulladékot. Az önellenőrzési rendszer ellenőrzési lapjait előre kitöltötték, így az önellenőrzés értelmét vesztette.

 

A hatóság felhívta az élelmiszer-vállalkozást a hibák kijavítására és a jogszerű működés helyreállítására. Az eljárás folyamatban van, az ügyben több százezer forintos bírság várható.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.