Nem csorbítja Tarlósék hatáskörét, így örülnek a kormánybiztos kinevezésének

Tarlós István szerint ez jó, mert „nem fogunk úgy elmenni egymás mellett”, mint például legutóbb a Galvani híd esetében.

MTI
2017. 11. 09. 12:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A főváros vezetése üdvözli a közlekedési infrastrukturális fejlesztésekért felelős kormánybiztos kinevezéséről és feladatairól szóló kormányhatározatot – közölte Tarlós István főpolgármester csütörtökön az MTI-vel.

A városháza szerint ez egy konstruktív határozat, amely nem csorbítja a főváros hatáskörét. A kormányhatározatot semmilyen értelemben nem opponálja a városvezetés – jelentette ki Tarlós István, hozzátéve: a kormánybiztos személye, Homolya Róbert is elfogadható a Budapestnek.

Mint elmondta, a kormányhatározat lényege, hogy az európai uniós fejlesztési programokkal – például az Integrált közlekedésfejlesztési operatív programmal (IKOP) – kapcsolatban lesz egy konkrét személy, aki koordinálja a feladatokat általában az önkormányzatokkal, így a fővárossal is. A határozat kimondja azt is, hogy a kormánybiztos koordinálja az állami nagyberuházásokhoz kapcsolódó budapesti közlekedésfejlesztéseket is és nem pedig általában a fővárosi közlekedésfejlesztéseket – tette hozzá.

Tarlós István szerint ez jó, mert „nem fogunk úgy elmenni egymás mellett”, mint például legutóbb a Galvani híd esetében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.