Nem hirdették Rogán fórumát, mert tudták, hogy rengetegen lesznek?

Meghosszabbították a „Soros-tervről” szóló nemzeti konzultációt.

Hutter Marianna
2017. 11. 23. 14:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Arra kéri a Fidesz és parlamenti képviselőcsoportja a kormányt, hogy hosszabbítsa meg a Soros-tervről szóló nemzeti konzultációt – jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján Halász János, a kormánypárt frakciójának szóvivője. A Kormányzati Tájékoztatási Központ nem sokkal később jelezte: a kabinet december 1-jéig meghosszabbítja a visszaküldés határidejét.

Az eredeti határidő november 24-e lett volna. A meghosszabbítást Halász János azzal indokolta, hogy fontos, hogy „egyetlen ember véleménye se vesszen el”, jelenleg is százezres nagyságrendben érkeznek vissza a kérdőívek. Halász emlékeztetett: a szerdai adatok szerint eddig 1,7 millióan töltötték ki az íveket, ami már most is rekordnak számít.

Lapunk több kérdést is intézett a szóvivőhöz. Azzal kapcsolatban, hogy Rogán Antal miniszter nemzeti konzultációs fórumát a megszokottól eltérően miért nem hirdették meg a fidesz.hu oldalon, az alábbi párbeszéd játszódott le:

– Nem emlékszem, hogy meghirdettük vagy nem.

– Én tudom, hogy nem, megnéztem, nem hirdették meg.

– És szeretett volna eljönni? Debrecenben tartotta a Rogán Tóni.

– Igen.

– De örültem volna, mert én éppen otthon voltam. Találkozhattunk volna ott is.

– Ez így van. De mi az oka, hogy nem hirdették meg?

– A Fidesz.hun?

– Igen.

– Lehet, hogy mert tudtuk, hogy így is olyan rengetegen lesznek, és nem gondoltuk, hogy a Fidesz.hun meghirdetjük. Lehet, hogy a debreceni Fidesz-fórumokon ugyanúgy meghirdettük. Nem tájékozódtam a fórumszervezés részleteiről, a sajátomét nagyjából ismerem, de tartottunk ötven ilyen fórumot, mind az ötven képviselő, miniszter, államtitkár fóruma megszervezésének technikai részleteiről nem tudok most beszámolni önnek.

Miután bármennyiszer ki lehet tölteni a nemzeti konzultációt az interneten, arra is kíváncsiak voltunk, hogy nem tart-e a Fidesz attól, hogy Soros György meghekkeli a kitöltést és sok, az ő álláspontjának kedvező válasz jön vissza. Halász válasza szerint „Soros György mindenre képes, de majd meglátjuk az eredményt”. Hozzátette:„Ne adjon Soros Györgynek olyan tippeket, amivel Magyarországnak ártani tud.”

Arról, hogy Hadházy Ákos LMP-s képviselő be fog tekinteni a konzultációs ívekbe, de újságírókat nem vihet, és csak rövid idő áll majd rendelkezésre, úgy nyilatkozott Halász: „ők is a Soros-terv végrehajtásán dolgoznak”, Hadházynak ez az akciója is azért van, mert támogatni akarják a betelepítést és akadályozni a magyar kormány harcát a kötelező kvóta elleni harcban. Így a szóvivő szerint ez „nem véletlen” az LMP-sektől, mert a társelnökük, Szél Bernadett is a Soros-szervezeteknél dolgozott. Azt viszont Halász nem értette, hogy miért akar újságírót magával vinni Hadházy. 

A Hír TV később arra kérdezett rá, miért van az, hogy az anonim nemzeti konzultációs ívek feldolgozása ennyire zártan zajlik. Halász szerint semmi probléma nincs a nemzeti konzultáció átláthatóságával, a mostani is olyan módon zajlik, mint az előzőek. Szerinte ha a kérdés feltevője arra akar utalni, hogy a kormány esetleg nem azt a választ mondja, mint amit a magyar emberek visszaküldenek, akkor „határozottan visszautasítom még a sajtó képviselőjénél is, aki kérdésként teszi ezt föl”.

Halász Jánosnál rákérdeztek a fideszes Budai Gyula igazságügyi bizottságban tett kijelentésére, amikor azt mondta a szocialista Bárándy Gergelynek, hogy „te gyökér”. Halász szerint „a stílusaink nem egyformák, én nem szoktam ilyet mondani, [ ] sokszínűek vagyunk”. A felvetésre, hogy ez megengedhető-e, azt mondta: ha jól érti, nem vádolt senkit köztörvényes bűncselekmény elkövetésével, abban a pillanatban „ilyen módon jellemezte” Bárándyt. „Nem szerencsés ez, de biztos megvolt annak az oka, hogy ez így történt” – tette hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.