„Nincs bedugva, csókolom!” – Csak meg ne ártson a méregdrága forralt bor

Kamerával néztünk szét a Vörösmarty téri karácsonyi vásárban.

Kovacsik Ágnes
2017. 11. 16. 15:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Forralt bor, sült gesztenye, hurka, kolbász, kenyérlángos, fonott kosár és fenyőágak – a Vörösmarty téri karácsonyi vásár kötelező kellékei. Budapest pár száz négyzetméternyi területére idén is borsos árakkal szökött be a karácsony (már novemberben), legalábbis ha a magyar pénztárcák vastagságát vesszük alapul. Igaz, a külföldi zsebeknek meg sem kottyan egy teáért 600, három deci forralt borért 900, egy jókora adag kenyérlángosért csaknem ezer forint. Igaz, ezek a legalacsonyabb árak a vásárban.

Ezért sem meglepő, hogy ottjártunkkor főként turistákba botlottunk, szerbekbe, görögökbe, franciákba, oroszokba és lengyelekbe. Szerintük az árak megfelelőek, sőt az a pár magyar is így nyilatkozott, akit kérdeztünk.

Ráadásul jó hírünk van Tállai András NAV-ellenőreinek is: próbavásárlásaink során még számlát is mindig kaptunk.

Minden más a videóból kiderül, nézzék csak:

###HIRDETES###

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.