Nincsenek az Országgyűlésben, mégis a Momentumnak esett neki a kormány

Napirend előtt kritizálta a Momentum politikáját egy kormánypárti képviselő és egy államtitkár.

MN
2017. 11. 13. 13:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gaal Gergely KDNP-s képviselő napirend előtt bírálta a Momentum Mozgalom politikai akcióit az Országgyűlésben, majd válaszában Völner Pál államtitkár folytatta a parlamenten kívüli párt kritizálását.

A Momentumnak a kereszténydemokrata képviselő felrótta, hogy az megakadályozta a budapesti olimpiai játékok megrendezését, továbbá jelenlegi akciójukat is élesen támadta.

A szeptember közepén az elhalálozott Rubovszky György helyére bekerült ifjú kereszténydemokrata politikus szerint a Momentum a polgárok többségének akarata ellen szervezkedik, amikor a civil szervezetek átláthatóbb működéséről szóló szabályozás ellen lép föl. A felvetésekre Völner Pál válaszolt a kormány képviseletében.

Az Igazságügyi Minisztérium államtitkára szerint a fiatal párt Soros-érdeket szolgál, amikor népszavazási kezdeményezésével akadályozza a migrációt segítő szervezetek finanszírozásának átláthatóságát. Mint mondta, a Momentum annak ellenére teszi ezt, hogy a nemzeti konzultáción 1,7 millió magyar állt ki a civil szervezetek átláthatóságának a biztosítása mellett.

Völner Pál hozzáfűzte: információi szerint Soros György 18 milliárd dollárral segítette ki a Nyílt Társadalom Alapítványt. Végül reményét fejezte ki, hogy a Momentum csak „ilyen momentumnyi felszólalások erejéig kerülhet be a magyar parlamentbe”.

A Momentum Mozgalomnak nincs képviselője az Országgyűlésben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.