Nyilvánosságra hozta a kihallgatási jegyzőkönyvet Dobrev Klára

Gyurcsány Ferenc felesége leszögezte: szerinte politikai motiváltságú az eljárás.

MN
2017. 11. 26. 8:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Facebookon hozta nyilvánosságra a kihallgatási jegyzőkönyvet Gyurcsány Ferenc felesége. Ebben Dobrev Klára kijelenti: szerinte az eljárás politikai motiváltságú. „Önmagában az, hogy a fideszes többségű Országgyűlés határozatban dönt egy ember bűnösségéről, a jogállam megcsúfolása. Az, hogy az eljáró hatóságok, a NAV, a felügyeletet gyakorló ügyészség az eljárás során folyamatosan szivárogtat a kormánypárti sajtónak, az baj, az, hogy az idézésről a kormánypárti sajtó hamarabb szerez tudomást, mint én magam, az nagy baj. Az pedig, hogy ezek után sem a nyomozó hatóság, sem az ügyészség szolgálati titoksértés címen még csak vizsgálatot sem indít, az bűn” – közölte.

Szerinte a kihallgatásának az a célja, hogy „a Fidesz kampányának megfelelően a kormánypárti sajtóban többször le lehessen írni, lehessen fényképet készíteni arról, hogy a kormány egyik legádázabb politikai ellenfelének, Gyurcsány Ferencnek a feleségét büntetőüggyel hozzák összefüggésbe. Hogy ebben az eljárásban bárki parancsra, utasításra vagy saját meggyőződésére vesz részt, azzal csak a saját lelkiismeretének tartozik elszámolni” – szögezte le Dobrev Klára.

Dobrev Klárát pénteken hallgatták ki a Czeglédy-ügyben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóságán Kecskeméten. Lapunknak akkor azt mondta, a NAV nyomozói a kölcsönszerződésekről és az átutalásokról kérdezték őt, de minden dokumentum – sőt az ügyletekhez kapcsolódó levelezések és telefonbeszélgetések leirata – már az adóhivatal birtokában van. „A bizalmam töretlen Csabában, sosem kellett benne csalódni” – fogalmazott.

Már pénteken jelezte, hogy a kihallgatás jegyzőkönyvét nyilvánosságra fogja hozni.

Mint ismeretes, a Dobrev Klára vezette Altus Zrt. többször is kölcsönt nyújtott a hárommilliárdos költségvetési csalással gyanúsított Czeglédy Csaba érdekeltségébe tartozó Human Operator Zrt.-nek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.