Nyugdíjasok támadtak rá, mert kukába dobta a konzultációs kérdőívet

Az idős művésznek a haját tépték saját óbudai lakásának ajtaja előtt.

R. Kiss Kornélia
2017. 11. 06. 14:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az esetről a zongora- és harmonikaművész Weszely Ernő lánya számolt be egy nyílt levélben, amelyet a Reflektor bloghoz juttatott el.

„Múlt héten hétfő délután 3 óra körül apám hallotta, hogy valamit bedobtak a postaládájába, aztán rögtön csöngettek. Megkérdezte, hogy ki az, egy nő válaszolt, hogy bedobtak egy füzetet a postaládába, ezzel kapcsolatban akarnak vele beszélni. Úgy fogalmaztak, hogy tájékoztató anyagot hoztak Soros Györggyel kapcsolatban. Apám kinyitotta az ajtót, és két nyugdíjas nő állt ott, aki azt kérdezte tőle, hogy kitöltötte-e már a nemzeti konzultációt.

Apám kerek-perec közölte velük hogy nem, »megkukázta«, kidobta a kukába. Ezzel annyira kihúzta a gyufát, hogy a nők elkezdték tépni a haját és a bal fülét, rikácsoltak, hogy milyen hálátlan, migránsoztak, kerítéseztek, sorosbérenceztek. Pár másodpercig tarthatott az egész” – írta.

Elmondása szerint a szomszéd vetett véget a helyzetnek, amikor kinézett az udvarra, és megkérdezte, hogy segíthet-e valamiben. Ezután a támadók elszaladtak.

„Ebből is látszik, amiről egyre több szó esik mostanában: a kormány frusztrációt gerjeszt, majd agressziót szít, a következményeket pedig úgy állítja be, mintha ez lenne a normális reakció. Rossz belegondolni, mi lett volna akkor, ha a nénik tudják: apám többször is eljátszotta Soros Györgynek a kedvenc dalát kb. 30 évvel ezelőtt a Waldorf Astoriában, ráadásul még borravalót is kapott érte” – summázta az áldozat lánya.

A bejegyzést az Index szúrta ki. Megkeresték az ügyben Weszely Ernőt, aki elmondta: azért nem fordult a rendőrséghez, mert nem látja értelmét. „Amikor én valaha a rendőrséghez fordultam, akkor soha nem intéződött el a dolgom, és a végén még én éreztem rosszul magam” – mondta a lapnak.

Az önkormányzatnál az Indexnek azt mondták: nem hallottak az esetről, de a sajtóosztály szerint a művésznek feljelentést kellene tennie. Kilátásba helyezték azt is, hogy Bús Balázs polgármester felkeresi majd a művészt, akit nagyra becsül.

Weszely Ernőről a Magyar Narancs közölt részletes portrét még 2007-ben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.