Operettszínház: azonnali hatállyal felmentették Kerényi Miklós Gábort

A Budapesti Operettszínház Igazgatósága belső vizsgálatot indított.

MN
2017. 11. 07. 11:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kerényi Miklós Gábort azonnali hatállyal felmentette a munkavégzés alól a Budapesti Operettszínház Igazgatósága – írja a HVG.

Az őt ért pletykákat tagadva kérte nyugdíjazását még vasárnap, majd hétfőn új irányt vett az ügy, mivel az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Maros Ákos színész elmondta, hogy Kerényi még 1994-ben Szegeden egy kollégiumi teremben elfenekelte egy vállfával, amit Maros először viccnek hitt. Történetét ezzel kezdte: „A Szegedi Szabadtéri Játékokon próbáltunk, link fiú voltam, egyszer-egyszer elkéstem, Kerényi Miklós Gábor ezt zokon vette, a mikrofonba ordított, hogy ezt meg kell torolnia”. Maros Ákos a történteket nem tekinti szexuális zaklatásnak, az nem hagyott mély nyomot benne, inkább gondolta hatalommal visszaélésnek.

Vasárnap Maros már elmondta egyszer a vele történeteket, amit az Index tett közzé, ám ott még név és arc nélkül jelent meg. Korábban többen is hasonlóról számoltak be Kerényit illetően, ugyancsak nem vállalva személyük nyilvánosságát.

Az Operettszínház belső vizsgálattal igyekszik kideríteni az igazságot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.