Orbán megerősítette: nem emelik a családi pótlékot

A kormány minden támogatást hajlandó megemelni, ami a munkához van kötve, vagyis a családi pótlékot nem.

MN
2017. 11. 27. 16:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egyszülős családok támogatásáról kérdezte a miniszterelnököt a parlamentben Szél Bernadett, az LMP társelnöke. Azok a szülők, akik egyedül nevelik a gyereküket, jelenleg 13 700 forintot kapnak családi pótlékként, az ellenzéki párt ezt javasolja 20 000-re emelni. Szél egyértelműen kérdezett: támogatja ezt a kormányfő vagy nem.

Orbán Viktor röviden válaszolt: a kormány azt a filozófiát követi, hogy minden támogatást hajlandó megemelni, ami munkához van kötve.

„Akkor ezt nemnek veszem” – reagált Szél Bernadett, majd azt kérdezte: hajlandó-e a kormány arra, hogy a NAV határozza meg az elvált szülők által fizetendő tartásdíjat, és az állam előlegezze meg a gyerek iskolaköteles koráig, ha a szülő nem fizet. 

A miniszterelnök erre azt mondta: a kormány minden olyan javaslatot támogat, amely a tartásdíj egyszerűsítéséről szól, és kérte, hogy az ellenzéki frakcióvezető terjessze be az elképzelését.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.