Orbán Viktor: Ha támadják Magyarországot, az a tisztelet jele

Szerinte csak azokat támadják, akik olyasmit képviselnek, ami észrevehető és amihez érdemes viszonyulni.

MN
2017. 11. 09. 9:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország a saját lábára állt, rendbe tette a pénzügyeit, a gazdaságát, nem szorul más pénzére – mondta az MTI tudósítása szerint Orbán Viktor kormányfő csütörtökön a Magyar Diaszpóra Tanács hetedik plenáris ülésén, Budapesten.

A beszámoló szerint az eredmények közül a miniszterelnök kiemelte, hogy ma már 4,4 millió magyar dolgozik, és mindegyikük fizet adót.

Beszélt a határvédelemről is, amelyről azt mondta: amikor Magyarország védi a határait, és ragaszkodik a szuverenitásához, akkor Európát és a nyugati kultúrát is védi.

Összegzése szerint a gazdasági változások hatása nemcsak a statisztikákban, hanem a mindennapi élet világában is megjelent.

Donald Trump America first jelszavára utalva Orbán Viktor úgy fogalmazott: az amerikai elnök politikáját követik abban a tekintetben, hogy „Hungary first”.

A miniszterelnök szerint a következő parlamenti választás elsődlegesen nem arról szól, hogy melyik pártra, hanem hogy milyen jövőre szavaznak a választók.

„Meg akarjuk-e védeni mindazt, amit elértünk, Magyarországot továbbra is nem bevándorlóországként akarjuk-e látni, vagy pedig beadjuk a derekunkat, elfogadjuk azt, amit diktálnak, szabad nemzetből ismét alávetett nemzetté válunk, és elfogadjuk, hogy bennünket mások [ ] olyan bevándorlóországgá fognak átalakítani, amely a nemzeti kultúrájára és a keresztény hagyományaira nem épít” – mondta a 2018-as választásról Orbán.

A bevándorlásról szólva úgy fogalmazott: az „európai egyesült államokat” létrehozni szándékozó erők szándékosan szállítják Európába az idegen kultúrákból érkező, „sok esetben sajnálatra joggal igényt tartó” tömegeket.

A kormányfő az elismerés és a tisztelet jelének tartja a Magyarországgal szembeni nemzetközi támadásokat. Úgy fogalmazott: csak azokat támadják, akik valami olyasmit képviselnek, ami észrevehető és amihez érdemes viszonyulni.

Az új ukrán oktatási törvényre kitérve Orbán Viktor azt mondta, „szomorú történetről” van szó. A már elért kisebbségi jogokból nem lehet visszalépni – tette hozzá.

A miniszterelnök szerint Magyarországon családbarát, a családokat támogató politikát folytatnak, ami nemzeti létkérdés is. Kiemelte: a magyar társadalom családközpontú, mégis hosszú ideje a demográfiai katasztrófa felé tartott. A népességfogyás katasztrofális helyzetéből, bár vannak biztató jelek, még nem húzta ki magát a magyar társadalom – állapította meg Orbán Viktor.

Rámutatott: a magyar kormány nem fogadja el azt az álláspontot, amely bevándorlókkal oldaná meg ezt a helyzetet. „Azt a célt tűztük ki, hogy 2030-ra saját erőből a termékenységi ráta a népességfenntartásához szükséges 2,1-re növekedjen” – hangsúlyozta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.