Ötezer számítógépet kapnak a kormánytól a nyugdíjasok

Szociálisan hátrányos helyzetű, egyedül élő, valamint egészségkárosodott embereknek adják az eszközöket.

MN
2017. 11. 27. 8:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ötezer számítógépet oszt ki a kormány a 65 évesnél idősebbeknek az idősügyi infokommunikációs program keretében – mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) miniszteri biztosa az M1 csatornán hétfőn.

Az MTI beszámolója szerint Jeneiné Rubovszky Csilla közölte, a számítógépeket az ingyenes internetszolgáltatással szociálisan hátrányos helyzetű, egyedül élő, valamint egészségkárosodott emberek kapják meg, az eszközök használatára pedig megtanítják őket.

A miniszteri biztos elmondta, egy országos felmérés szerint a digitális eszközök elsősorban az idősek magányának csökkentéséhez, az ellenük irányuló bűncselekmények megelőzéséhez és az egészségük megőrzéséhez járulhatnak hozzá. Példaként elmondta, hogy megtanítják a nyugdíjasokat videotelefonálni, bűnmegelőzési Skype-konferenciákat tartanak nekik, és a demencia enyhítésére szolgáló játékokat is kifejlesztenek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.