Péntektől már válthatók az éves e-matricák 2018-ra

Az NFM az elővételt az idén a teljes hónapra kiterjesztve már december 1-jétől elérhetővé teszi.

MTI
2017. 11. 28. 9:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idén már december 1-jétől beszerezhetők a 2018-as országos éves és megyei e-matricák – közölte kedden a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az MTI-vel. Tavaly az NFM december 8-tól tette lehetővé az autósoknak, hogy elővételben megvásárolják az erre az évre szóló e-matricákat. A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. kimutatásai alapján az érvényességi idő kezdete előtt összesen 76 ezer úthasználati jogosultság kelt el tavaly 1,1 milliárd forint értékben.

A kedvező tapasztalatok figyelembevételével az NFM úgy döntött, hogy az elővételt az idén a teljes hónapra kiterjesztve már december 1-jétől elérhetővé teszi. A 2018-as országos éves és megyei jogosultságok érvényességi ideje 2018. január 1-jétől 2019. január 31-ig tart, az elővételben megváltott matricák tehát 2017 decemberében még nem használhatók – figyelmeztet a minisztérium. Az elővásárlás minden megszokott módon, a már ismert összes értékesítési csatornán megoldható.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.