Plakátfogócska: a kormányhivatal lefest, a Jobbik újraragaszt

Budaörsön rendőri kísérettel tüntették el az ellenzéki párt plakátját; most újabb Jobbik-hirdetés került ki.

Koncz Tamás
2017. 11. 17. 14:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy hete írtuk meg, hogy kormányhivatali ellenőrzés mellett, két rendőr előtt festették le Budaörsön a Jobbik egyik helyi hirdetését.

A megoldást komcsi módszernek nevezte Wittinghoff Tamás volt SZDSZ-es politikus, polgármester, akit nehéz lenne a Jobbik támogatásával vádolni.

A párt nem maradt adós a válasszal: az Index szúrta ki, hogy egy újabb Jobbik-plakát került ki a frissen festett felületre, amit – írja a portál – várhatóan ugyanaz a két rendőr, három festő és egy kormányhivatalnok fog majd ismét eltüntetni.

A plakátháborúban csak a Jobbik jár el törvényesen: saját megvásárolt hirdetőfelületeiken reklámoznak – ezzel megkerülik a konkrétan a párt ellen meghozott, a parlamenten alkotmánysértően átvert plakáttörvény is –, de a rongálással megbízott kormányhivatalok a magántulajdonhoz való jogot is figyelmen kívül hagyva, törvénysértően távolíttatják el a hirdetéseket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.