Pluszpénzt kaphatnak karácsony előtt az egészségügyi dolgozók

Az erről szóló előterjesztés már el is készülhetett.

MN
2017. 11. 24. 6:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyszeri bérjuttatásként két-, három- vagy négyheti alapbérüknek megfelelő összeget kaphatnak az egészségügyben dolgozók karácsony előtt, az erről szóló előterjesztés már elkészült – írja a Magyar Idők.

Ezzel, valamint az ágazati bérmegállapodás alapján a jövő novemberben esedékes újabb fizetésemelés júliusra tervezett előre hozatalával kompenzálná a kormány az egészségügyieket azért, mert az idén januárban meglépett, illetve a jövő januárban esedékes általános minimálbér-, illetve garantáltbérminimum-emelés sajnálatos módon elsorvasztotta a 2016-os ágazati bérmegállapodással elért eredmények egy részét.

A tavalyi bérmegállapodást a sztrájktárgyalás során a szakszervezetek oldaláról vezető Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ellátásban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (MSZ EDDSZ) elnöke, Cser Ágnes a lap megkeresésére úgy nyilatkozott: örülnek, hogy a kormány részéről immár konkrét ajánlatokat kaptak. Ugyanakkor ragaszkodnak a teljes kompenzációhoz, és ennek érdekében egyebek között ahhoz, hogy minden egészségügyben dolgozó még karácsony előtt egy teljes havi bért kapjon, valamint hogy a jövő novemberre előirányzott szakdolgozói béremelést januárra hozzák előre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.