Rengeteg hajléktalan sorsa múlik egy közbeszerzésen

Nem hirdettek nyertest. A szakállamtitkár szerint nem lesz gond.

MN
2017. 11. 26. 8:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Veszélybe került a naponta meleg ételt adó Hajléktalanokért Közalapítvány következő kétévi anyagi forrása, mert a célra kiírt közbeszerzésen nem hirdettek nyertest. A négymilliárd forintos pályázat négyezer nehéz sorsú embernek biztosítja a napi betevőt – írja a Hír TV.

A szakállamtitkár szerint nem lesz gond: Czibere Károly közölte, úgy tűnik, hogy a megismételt pályázatnak lesz nyertese, és legkésőbb december 20-ig meg tudják kötni a támogatási szerződést, tehát január elsejétől az ételszállítás nem kerül veszélybe.

A Heti Betevő Egyesület online jótékonysági művészeti aukciót hirdetett, ahol mások mellett Alföldi Róbert színművész ajánlott fel alkotást, a licit december 3-ig tart. Kizárólag adományokból nyújtanak hetente több mint félezer adag éttermi minőségű meleg ételt.

„Amikor elkezdtük, szinte csak hajléktalanok voltak, most meg már nagyon sok családos, nyugdíjas, tehát olyan ember, akinek van hol laknia, de mégis nagy segítség az a heti egy meleg étel, így eljönnek és sorba állnak. Azt gondolom, aki eljön, és beáll a sorba, az rászoruló. Egyre vegyesebb a kép, hogy kik jönnek el ételért” – ismertette Lőrinczi Krisztina, az ötletgazda.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.