Robbanótestet találtak a hegyeshalmi pályaudvar közelében

A világháborús bombát csak éjjel ártalmatlanítják majd.

MTI
2017. 11. 21. 14:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hegyeshalmi pályaudvar közelében került elő egy világháborús robbanótest kedden délután – tájékoztatta a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-t.

Markovics Zita elmondta, a vasúti közlekedés jelenleg zavartalan, a honvédségi tűzszerészek és a rendőrök biztosítják a helyszínt. A hegyeshalmi vasúti átkelő – ahol nemzetközi vonatforgalom is van – forgalma este fél 11-kor áll le. Ezért a robbanótest azonosítását este 11 óra után kezdik meg a tűzszerészek.

A kommunikációs tiszt azt mondta: a robbanótestnek csak egy része látszik ki a földből, de feltehetőleg egy amerikai gyártmányú 250 kilogrammos bomba került elő a vágányépítési munkálatok közben. A helyszínen találtak még három gyakoroló kézigránátot is, ezeket a tűzszerészek már elvitték – közölte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.