Romokban az MSZP – kiakadt Molnár Gyulára a volt pártigazgató

Velez Árpád kemény hangú levélben temette a szocialista pártot és sorolta Molnár Gyula pártelnök bűneit.

MN
2017. 11. 06. 9:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Stratégia nélküli, romba döntött közösség lett a Magyar Szocialista Párt – áll abban a Hír TV birtokába került levélben, amit Velez Árpád szocialista képviselő, korábbi pártigazgató írt Molnár Gyula pártelnöknek. Velez a levélben bejelentette, hogy nem kíván indulni a 2018-as országgyűlési választásokon, sem egyéniben, sem listán.

Velez Árpád korábban, Mesterházy Attila elnöksége idején az MSZP egyik legbefolyásosabb emberének számított, és idén év elején még úgy volt, hogy a dunakeszi választókerületben lesz egyéni jelölt. Most viszont keményen nekiment a pártelnöknek, és hosszan sorolta, Molnár Gyula hogyan építette le a pártot, hogyan zuhant a párttagok és aktivistáik hangulata egyre mélyebbre.

„A pártelnöki ígéreteidhez képest nem mentünk előrébb, sőt az MSZP társadalmi megítélésében, a kutatások számaiban, valamint a párttagok és aktivistáink hangulatában is nagy zuhanás következett be. Építeni azóta sem építettél semmit, valódi politikai alternatívát nem nyújtottál, és ugyanazt a rombolást folytattad, amelyet már a pártelnöki kampányban elkezdtél. Félreértés ne essék, nem voltál ebben egyedül, de ez nem kisebbíti a felelősséged” – áll a Molnárnak címzett levélben.

Velez szerint Molnár egy kiszolgáltatott politikai közösséget hozott létre, és „a magyar baloldal vezető pártjából, történelmi szemszögből nézve pillanatok alatt egy, a mások után kullogó, kedvetlen, motiválatlan, kiszolgáltatott politikai közösséget” csinált. Ezt vagy a politikai menetrend és stratégia hiányával okozta, vagy a szándékosan, de Velez több hónapja érzi a pártelnökön, hogy meg akarja úszni, túl akarja élni a jelenlegi helyzetet.

A volt pártigazgató kitért Botka László miniszterelnök-jelölt lemondására is, amiért szerinte Molnár szintén nem vállalta a felelősséget, sőt, egyáltalán nem kezelte az ezzel járó válságot. Velez arra utal, hogy Botka lemondása után Molnárnak is fel kellett volna ajánlani a távozását, de az ezután lejátszódó eseményekkel „gyakorlatilag elkészült az az út, amely a párt végromlásához vezet”. 

Az MSZP ma ebben a katasztrofális helyzetben, legyengülve kényszerül szövetséget kötni, ami Velez szerint azt jelenti, hogy a pártelnök vezetésével átjátssza a párt több nyerhető körzetét a DK-nak. „Ez a te bűnöd. Miközben építettétek a DK-t, a saját pártunk romokban” – írta Velez, aki állítása szerint baloldalhoz hű akar maradni, de a történtekkel nem tud közösséget vállalni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.