Szalmabálákkal torlaszolta el az agrárkamarát az LMP és az MSZP

Sallai R. Benedek és Gőgös Zoltán azt ígérték: ha kormányra kerülnek, eltörlik a kötelező kamarai tagságot.

MN
2017. 11. 03. 12:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szalmabálákkal nehezítette a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Fejér megyei igazgatóságába való bejutást Sallai R. Benedek, az LMP és Gőgös Zoltán, az MSZP szakpolitikusa, hogy így tiltakozzanak a szerintük túlságosan szűk kör érdekeit szolgáló agrárkamarai választások ellen. A NAK választásán lényegében csak két szervezet indulhatott el, az egyik a Fidesszel szövetséges Magosz. 

Sallai R. Benedek LMP-s képviselő azt mondta: NAK a gazdák helyett a kormány propagandáját képviseli. A választás eredményét ugyan nem kérdőjelezik meg, de ha jövőre nekik „bármi szerepük lesz a kormányzásban”, eltörlik a kötelező agrárkamrai tagságot, és elvágják a „fideszes köldökzsinórt”, vagyis több milliárd forint közpénzt vesznek ki a szervezet zsebéből.

Az ellenzéki politikusok elszámoltatnák a kamarát arról, mire költötték a támogatásokat, például hogyan készülhetett félmilliárdért a honlapjuk. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.