Százmilliós adósságot kell törlesztenie az MSZP-nek

A 168 Óra értesülése szerint ingatlaneladásból próbálják fedezni az összeget. A szocialisták trükkje nem jött be.

MN
2017. 11. 11. 9:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

168óra.hu értesülései szerint a napokban megkezdődött az adósságrendezésről szóló tárgyalás az MSZP és a D-Net Informatika Kft. között. A portál úgy tudja, hogy a párt ingatlaneladásból tervezi fedezni az elutalandó összeget, ugyanakkor a szocialisták részletfizetési konstrukciót is kidolgoztak; kérdéses azonban, hogy azt a D-Net vezetése elfogadja-e.

A 168óra.hu emlékeztet, hogy a cég tulajdonosa, Varga Tamás, a párt egykori informatikai igazgatója szeptember végén jogerősen is pert nyert az MSZP ellen. A Fővárosi Ítélőtábla ítélete szerint a pártnak nemcsak 16 milliós kamatot, hanem a csaknem 96 millió forintnyi elmaradt vállalkozói díjat is ki kell fizetnie a cég részére.

Az elsőfokú bíróság korábban megállapította, hogy az MSZP és a cég 1994 óta állt szerződéses kapcsolatban, a kft. komplex szolgáltatást nyújtott a pártnak. 2012-ben már több mint 70 milliós fizetési meghagyást küldött a D-Net a szocialistáknak.

A portál felhívja a figyelmet arra, hogy az adósság a 2010-es kormányváltás óta halmozódott. A bonyolult jogvita során az MSZP 110 milliós ellenkeresettel próbálkozott a céggel szemben − a Citynet Kft.-től az MSZP megvette a D-Net tartozását −, de nem járt sikerrel. A D-Net azzal védekezett, hogy nem létező tartozásról van szó, a párt követelése „aláíratlan, téves adatokat tartalmaz, különböző számlázó programokkal készültek, egy része mögött nincs szerződés”. Az elsőfokú bíróság nagy részben igazat adott a D-Net Kft.-nek, és elutasította az MSZP viszontkeresetét, ezt a másodfok is jogerősen helybenhagyta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.