Szcientológusok: A század legnagyobb vallásüldözése folyik Magyarországon

Jeff Pomerantz amerikai színész is csatlakozott a vallásszabadságért vívott küzdelemhez.

MN
2017. 11. 19. 9:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy híres amerikai színész is csatlakozott a magyar szcientológusok vallásszabadságért vívott küzdelméhez. A békés demonstráció szombaton délután a Deák téren kezdődött. A hívők tiltakoztak az egy hónapja kezdődött hatósági túlkapások miatt. A Szcientológia Egyházzal kapcsolatos hatósági eljárások nemzetközi visszhangja miatt Jeff Pomerantz, amerikai színész is hazánkba látogatott, hogy részt vegyen az eddigi egyik legnagyobb tüntetésen – írja az MTI.

A 12. demonstrációt Vojtilla Tímea nyitotta meg, aki a hívők nevében elmondta: „Méltósággal kiállunk a vallásszabadságért, és azt akarjuk, hogy Magyarország továbbra is a szabadság otthona maradhasson”. Az egyház szóvivője, Miklovicz Attila is felszólalt: „Soha egyetlen etnikai tisztogatás, soha egyetlen faji alapon történő megkülönböztetés és soha egyetlenegy vallásháború nem vezetett megoldásra”. Ezután Jeff Pomerantz, Broadway-színész szólt a tömeghez: „Amit a szcientológiával tettek Magyarországon, az nem hű Magyarország nagyszerű tradíciójához. Amit mi készülünk tenni, az viszont hű Magyarország hagyományához” – ezekkel a szavakkal indult útjára a szcientológusok békés szabadságharca. A mintegy 800 főből álló békés tömeg 1 km hosszú sort alkotva vonult a Deák tértől a Nyugati térig. A demonstrációt követően rendezvényt tartottak az oktatás, a drogfogyasztás és a társadalmat aggasztó problémák megoldása érdekében.

A szcientológusok budapesti székházához október 18-án rendőrök szálltak ki, majd a NAV is vizsgálatot indított költségvetési csalás gyanúja miatt. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság pedig 40 milliós bírságot szabott ki az egyházra, mely jogi okokból egyesületként lett bejelentve. Az egyház ellen kémkedés és a kuruzslás gyanúja is felmerült.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.