Szél Bernadett: Science fiction, hogy az LMP összeáll a Jobbikkal

Minőségi oktatásra, és nem butító konzultációra van szüksége az országnak az LMP-s politikus szerint.

Unyatyinszki György
2017. 11. 24. 8:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az LMP nem lép választási koalícióra a Jobikkal – mondta péntek reggel Szél Bernadett miniszterelnök-jelölt pártja Széll Kálmán téren tartott „reggeliző konzultációs” akciója során. A Jobbik elnöke, Vona Gábor szerdán videóinterjúban mondta el portálunknak, hogy a „21. századi pártokkal”, vagyis az LMP-vel és a Momentummal is hajlandók lennének együttműködni.

Az ezzel kapcsolatos újságírói kérdésre Szél kifejtette hogy az LMP és a Jobbik értékrendje túlságosan is különböző, ugyanakkor fenntartja a lehetőségét annak, hogy a Jobbik is képes változni, és csak 21. századi pártokkal képes együttműködni, de ezt jelenleg „science fictionnek” nevezte. Hozzátette, ha szerinte valaki komolyan gondol egy ajánlatot, nem a médián keresztül üzeni meg, hanem tárgyalást kezdeményez.

Az LMP stabil – jelentette ki Szél Bernadett, hozzátéve, hogy ugyanazok maradtak és ugyanazt az értékrendet követik, mint korábban.

A sajtótájékoztatón az ellenzéki képviselő Róna Péter társaságában elmondta, hogy az Orbán-kormány oktatási és gazdaságpolitikájával, illetve a „butító” nemzeti konzultációval szemben egy okos országot kívánnak létrehozni.

Róna Péter közgazdász szerint az Orbán-kormány oktatási és gazdaságpolitikája alkalmatlan volt arra, hogy a megfelelő fejlődési pályára állítsa az országot. Helyette a magyar munkaerő olcsó kiszolgáltatása zajlik napjainkban a multinacionális vállalatoknak, és nem a magyar vállalkozásokat erősítik – hangsúlyozta. A Magyar Nemzet kérdésére hangsúlyozta, hogy az egyre jobban terjedő robotizáció miatt a magasabb hozzáadott értékű munkavállalókra van szükség, amit az LMP gazdasági és oktatási programja képes lehet megvalósítani.

Kérdésünkre a közgazdász elmondta, hogy bár évek óta az egyenlőbb európai bérek mellett kardoskodik, ami a Jobbik egyik legfontosabb programja is, az LMP melletti kiállása nem hordoz olyan üzenetet, ami a két párt közeledésére utalna.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.