Szexuális zaklatás miatt kapott figyelmeztetést egy ELTE HÖK-ös

Múlt héten zárult le a fegyelmi eljárás.

MN
2017. 11. 20. 10:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szexuális zaklatás miatt figyelmeztetésben részesítette egyik HÖK-küldöttjét az ELTE Természettudományi Karának fegyelmi bizottsága – írja az Átlátszó.

A HÖK elnöki beszámolója szerint augusztus elején szexuális zaklatás ért egy hallgatót. A sértett megkereste a két kar elnökét, ők továbbították a panaszt a Természettudományi Kar dékánjának, aki elindította a fegyelmi eljárást.

Az ELTE Természettudományi Karának dékánja a portál megkeresésére közölte, hogy múlt héten lezárult a fegyelmi eljárás, melynek keretében figyelmeztetésben részesítették az egyik hallgatójukat szexuális zaklatás miatt. A TTK HÖK elnöke, Horváth Luca pedig megerősítette, hogy a zaklató az egyik HÖK-küldöttjük.

 A pontos részletek nem ismertek, de az Átlátszó több hallgatótól is úgy értesült, hogy az érintett HÖK-ös a sértett kifejezett tiltakozása ellenére nyíltan és durván fogdosta őt. A beszámolóban az is olvasható, hogy az eset után többen panaszt tettek az elnöknél, hogy a HÖK-küldött őket is zaklatta, azonban írásos panaszt senki más nem akart tenni.

Ugyanakkor másik forrás szerint a HÖK-küldött a nyakába vette a később panaszt tevő lányt, aki ezt akkor még egyáltalán nem nehezményezte, azonban a HÖK-ben lévő „politikai ellenfelei” lehetőséget láttak abban, hogy a jelenetet szexuális zaklatásnak állítsák be.

Megkeresték az érintett HÖK-küldöttet is, és megkérdezték, igaz-e, hogy fegyelmi eljárást indítottak ellene szexuális zaklatás vádjával. Erre azt a tömör választ adta, hogy nem. További kérdéseikre csak annyit írt: nyilatkozni az eljárásról a fegyelmi bizottság vagy a dékán tud.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.