Szövetséget ajánl a nyugdíjasoknak a Jobbik

Szeretnék, ha a nyugdíjasok létrehoznának egy alulról szerveződő szakmai grémiumot.

MN
2017. 11. 10. 13:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Jobbik egy hazát építő szövetséget szeretne létrehozni a nyugdíjas-társadalommal – közölte az MTI tudósítása szerint Varga-Damm Andrea pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

A párt veszprémi országgyűlési képviselőjelöltje azt mondta, hogy a kormánypártok és a kormány a nyugdíjasokat választási „automatáknak” tekinti, akikről azt gondolják, hogy egy-egy tízezer forintos utalvány miatt majd több szavazatot adnak le rájuk. Ha az érintettek az emberi méltósághoz illeszkedő, a megélhetést valóban biztosító nyugdíjat kapnának, akkor nem kellene prémiumokat és különböző utalványokat adni nekik – jelentette ki.

A képviselőjelölt azt mondta: szeretnék, ha a nyugdíjasok létrehoznának egy alulról szerveződő szakmai grémiumot, amelynek a Jobbik ezután minden kérdésben ki tudná kérni az álláspontját. A ma ismert, a „kormány által befolyásolt” nyugdíjasszervezetek gyakorlatilag „operettközösségek” – fogalmazott.

Kiemelte, jelenleg 850 ezren kapnak a megélhetéshez szükségesnél kevesebb nyugdíjat, miközben a nyugdíjasszegénység szinte súlyosabb probléma, mint a dolgozói.

Varga-Damm Andrea azzal folytatta, hogy az elmúlt hét év törvénykezési „cunamija” és a bonyolulttá tett közigazgatás a nyugdíjas és időstársadalomra rótta a legnagyobb terheket. Elbizonytalanította őket, gyakorlatilag fogalmuk sincs, hogy hogyan intézhetnék az ügyeiket, ezért a Jobbik biztosítaná, hogy a jelenleg kötelező elektronikus eljárásokat papíron is le lehessen folytatni – idézte az MTI a politikust.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.