Sztrájksorozatot hirdethet az önkormányzati dolgozók béremeléséért az MKKSZ

Az érdekképviselők magasabb diplomás minimálbért és fizetésemelést követelnek.

MN
2017. 11. 29. 13:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sztrájksorozatot hirdet az önkormányzati dolgozók béremelése érdekében a jövő év első három hónapjára a Magyar Közalkalmazottak, Köztisztviselők és Közszolgálatban Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ), ha nem születik megegyezés az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács (OKÉT) ülésén. A szakszervezet elnökének budapesti bejelentéséről az MTI tudósított.

Boros Péterné, az MKKSZ elnöke, a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának (SZEF) alelnöke az OKÉT szerdai ülése előtt arról beszélt újságíróknak, hogy az alacsony bérek miatt sorra hagyják el a diplomás munkavállalók az önkormányzatokat, amelyek emiatt nem tudják ellátni a törvényben rájuk ruházott feladatokat.

Az OKÉT ülésén felvetik a 245 ezer forintos diplomás minimálbér bevezetését. Ha erre nem kapnak érdemi választ, több lépésben sztrájkolnak jövő év elején – mondta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.