TEK: Kiszabadult a magyar túsz a kalózok fogságából

Október 21-én rabolták el, ma érkezett Budapestre.

MN
2017. 11. 11. 18:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Budapestre érkezett a Nigériában október 21-én elrabolt magyar állampolgár – derült ki a Terrorelhárítási Központ közleményéből. A szervezet az elmúlt hetekben az érintett nemzetközi partnerekkel, illetve a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával dolgozott azon, hogy a túszul ejtett állampolgár a társaival együtt épségben hazajuthasson.

„A TEK – a hatályos nemzetközi normák betartásával – továbbra is közreműködik a bajba jutott magyar állampolgárok mentésében, a Magyarország területén kívül közvetlenül fenyegető háborús cselekmények, fegyveres konfliktusok, valamint terrorista és túszejtő akciók esetén” – áll a Terrorelhárítási Központ közleményében.

Hajdu János főigazgató október 26-án beszélt arról, hogy él és a körülményekhez képest jól van az a magyar tengerész, akit kalózok raboltak el Nigéria partjainál. Akkor annak kapcsán, hogy mit tudnak tenni, kifejtette: perceken belül felállt egy krízisközpont a szervezetnél, a tárgyalásokon pedig egy nemzetközi csapat vesz részt.

A kalóztámadásban hat embert hurcoltak el a támadók a tizennyolc fős legénység tagjai közül. Fülöp-szigeteki, ukrán és magyar matrózt is magukkal vittek.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.