Tibeti zászlóval a nyakában szólalt fel Szél Bernadett a parlamentben

Az LMP társelnöke az okosforradalomról beszélt, és azzal zárta a felszólalását, hogy „Free Tibet!”

MN
2017. 11. 27. 12:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világban zajló okosforradalomról beszélt hétfőn napirend előtt az Országgyűlésben Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje, aki egy tibeti zászlóval a nyakában szólalt fel. Ezzel egyszerre üzent a Budapesten tárgyaló kínai miniszterelnöknek és a magyar rendőrségnek is, amely erővel akadályozta meg, hogy egy tüntető vasárnap délután felmutassa a Kína által megszállt Tibet zászlaját a Deák Ferenc térten elszáguldó kormányfői konvojnak.

Szél Bernadett szerint az okosforradalom átalakítja a világot, és nem lehet kerítéssel megállítani. A technológiai fejlődés magától értetődően csökkenti a rezsit, nem kell hozzá rezsibiztos sem. Példaként az észt csodát említette: ott 20 év alatt teljesen digitalizálták az oktatást, egészségügyet és közigazgatást, és csak az elektromos aláírással a GDP 2 százalékát spórolták meg. 

Magyarország kormánya ezzel szemben a jó ötletnek tartotta megadóztatni az internetet, összeszerelő üzemmé alakítja az országot, atomerőművet akar építeni és „félfasiszta ideológiát terjeszt” – mondta az LMP-s politikus, aki szerint az ellenzéki párt az elektromos autók, az okoseszközök és okosvárosok, összességében a zöldfordulat nyerteséve akarja tenni Magyarországot. Szél Bernadett azzal zárta a felszólalását, hogy „Free Tibet!”

A kormány nevében reagáló Dömötör Csaba államtitkár szerint a kabinet olyan Magyarországért dolgozik, amely tud élni a lehetőségekkel, és rengeteg új munkahelyet teremt, amire a baloldal nem volt képes. Emellett Dömötör arról beszélt: az LMP „méltatlan hazugságkampányt folytat” a nemzeti konzultáció ügyében, amikor megkérdőjelezi a visszaküldött ívek számát. „Nem gondolhatták, hogy szó nélkül hagyjuk ezt” – mondta az államtitkár, aki szerint az LMP megpróbálja kisiklatni a konzultációt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.