Tovább járnak majd éjszaka a metrók Budapesten

Az M2-es és az M4-es vonalon, pénteken és szombaton éjjel fél egyig közlekednek majd a szerelvények.

MN
2017. 11. 21. 16:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fővárosban az elmúlt években megváltoztak az éjszakai utazási szokások, így 2017 decemberétől a pénteki és szombati éjszakákon a szokásosnál egy órával tovább, éjjel fél egyig közlekednek a metrószerelvények az M2-es és az M4-es vonalon – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A metró üzemidejének bővítésével változatlanul biztosítják az éjszakai járatok – az éjjel-nappal a Nagykörutat járó 6-os villamos és a buszok – közlekedését.

A tájékoztatás szerint a belvárosi állomásokról körülbelül fél egykor indulnak az utolsó szerelvények az M2-es vonalon a Déli pályaudvar, illetve az Örs vezér tere, valamint az M4-es vonalon a Keleti pályaudvar, illetve Kelenföld, vasútállomás felé. Új menetrendjük szerint a metrók az éjszakai üzemben egységesen 10-10 percenként közlekednek majd mindkét vonalon.

„A BKK célja, hogy az éjszakai közösségi közlekedést a megváltozott utazási szokásokhoz és igényekhez igazítsa. Ennek első lépése az M2-es és az M4-es metró vonalán, illetve menetrendjében bevezetett fejlesztés” – emelték ki.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.