Új hírportált alapítana az Index volt főszerkesztője

Közösségi finanszírozással gyűjt az indulásra a Politis.hu. Csak előfizetéssel lehet majd elolvasni a portál tartalmait.

R. Kiss Kornélia
2017. 11. 19. 21:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közösségi finanszírozással indítana új hírportált Politis.hu néven az Index.hu volt főszerkesztője, Dudás Gergely.

Ez a projekt oldaláról, a Politis.hu-ról derül ki, ahová már egy kampányfilm és a hírportál tervével kapcsolatos egyéb információk is kikerültek. A tervek szerint tisztán közéleti online újságról lenne szó, vagyis csak a legfontosabb közéleti témákra fókuszálna a Politis.

A hírportál elindítását és fenntartását nem tulajdonosi befektetéstől és nem is elsősorban a hirdetőktől várnák, nagyrészt az előfizetőkre támaszkodnának.

A kampányfilm szerint az induláshoz harmincezer előfizetőt kellene összegyűjteni két hónap alatt, akik tízezer forinttal járulnának hozzá a hírportál elindításához – ezért az összegért az induló hírportál egyéves előfizetését kapnák meg.

A Politis lenne az első online portál Magyarországon, ami valódi fizetési fal (paywall) mögött van, vagyis a tartalmakat csak az érheti majd el, aki előfizetéssel rendelkezik vagy fizet egy konkrét tartalom megtekintéséért.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.