Újabb hatmilliárdot szuszakolnak sportlétesítményekbe

Az UTE Megyeri úti központjára egy jégpálya építésére is jut forrás a következő években.

MTI
2017. 11. 15. 13:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatmilliárd forintos kormányzati támogatással újulhatnak meg 2020-ig Újpest, illetve az UTE sportlétesítményei. Wintermantel Zsolt, a IV. kerület polgármestere szerdán sajtótájékoztatón hangsúlyozta, célzottan Újpestre ilyen mértékű állami támogatás még nem érkezett.

Zsigmond Barna Pál, Újpest alpolgármestere, a Fidesz újpesti választókerületének elnöke, egyben a jégkorongszakosztály elnöke kiemelte, ezek a források soha nem látott fejlesztéseket jelentenek az UTE számára.

A Magyar Közlönyben november 8-án megjelent kormányhatározat rögzíti azokat a programelemeket, valamint a hozzájuk rendelt kormányzati forrásokat, amelyek a 2017 és 2020 közötti időszakra vonatkozó újpesti város- és sportlétesítmény-fejlesztési program megvalósításához szükségesek.

A fejlesztések és felújítások – melyeket Őze István, az UTE klubigazgatója mutatott be részletesen – érintik az UTE különböző sportkomplexumait, így a Megyeri úti központot is.

A program keretében felújítják kajakkenu-telepet, a Mexikói úti lőteret, de a sportklub egy új jégpálya építését, valamint az újpesti Duna-part megnyitását is tervezi.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.