Újabb országos plakátkampányt indít a Jobbik

A párt számít mindenkinek a tudására, aki kormányozni akarja Magyarországot – mondta Jakab Péter.

MTI
2017. 11. 16. 12:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ellenzéki politikus azt mondta: amíg a Fidesz azon dolgozik, hogyan lehet leépíteni a jogállamiság kereteit, addig pártja kormányzásra készül, és újabb országos plakátkampányt indít 1100 saját tulajdonú reklámeszközén.

Hozzátette: azt már tudják, hogy a Fidesz és a baloldal milyen kormányzati teljesítményre képes; azt elszegényedés, elvándorlás és korrupció övezi.

A Jobbik történelmi felelősségének nevezte, hogy összefogja az ellenzéki szavazókat, és szakmai alapokra helyezze a kormányzást. A mérce a magyar szív, a józan ész és a tiszta kéz – fogalmazta meg Jakab Péter, jelezve: a párt mellett álló szakértők – Varga-Damm Andrea, Steinmetz Ádám, Menyhárt Miklós – erre jelentenek garanciát.

A szóvivő értékelése szerint Vona Gábor az egyetlen miniszterelnök-jelölt, aki nem saját pártja, hanem minden magyar miniszterelnöke kíván lenni ideológiáktól függetlenül.

Jakab Pétert faggatták párttársa, Apáti István korábbi, a zsidósággal kapcsolatban megfogalmazott kijelentéseiről is. Azt felelte: ez a múlt kérdése, ők azonban már a jövő kérdéseivel kívánnak foglalkozni. A magyar társadalmat nem 2011-es rádióadások érdeklik, hanem az, hogyan tud megélni a fizetéséből, itthon tartani gyermekeit, kifizetni a hiteleket – sorolta.

A szóvivő visszautasította, hogy párttársa, Mirkóczki Ádám hazudott volna, amikor Simón Peresz volt izraeli elnök egy kijelentésével hozta összefüggésbe Apáti István nyilatkozatát. Mint mondta, irreleváns, hogy az egyik 2007-ben, a másik 2011-ben történt, ma is hivatkoznak például Gyurcsány Ferenc 2004-es kijelentésére, amikor megtagadta a határon túli magyarokat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.