Újra Moszkva nevét viseli egy közterület a fővárosban

Moszkva ismét Budapesten, de tér helyett egy sétányt hívnak most így.

Jankovich Oszkár
2017. 11. 21. 18:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felavatták a Moszkva sétányt Budapesten, tudósít az MTI képes beszámolója.

Az orosz főváros nevét mostantól a XIII. kerületben, a Vizafogó területén lehet megtalálni a fővárosban, miután hat évig a budapestiek kénytelenek voltak azt nélkülözni. 2011 áprilisában történt ugyanis, hogy a Fővárosi Közgyűlés a nagy közterület-átnevezési hullámban – az I., a II. és a XII. határán fekvő Moszkva tér Széll Kálmán térré történő visszakereszteléséről döntött.

Moszkva azonban a keresztelő miatt rögtön értetlenségét fejezte ki, hangsúlyozván, hogy Moszkva immár nem a kétes emlékű Szovjetunió, hanem az újjá fogalmazódó Oroszország fővárosa.

Az orosz követség hat év alatt meggyőzte a fővárost: ma Moszkva és Budapest főpolgármester-helyettese, Leonyid Pecsatnyikov és Bagdy Gábor közösen vágták át a szalagot a Duna-parti Moszkva sétányon, amely egyébként még a vizes vb-re készült el a nyár elején.

 

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.