Választókerületi egyeztetésre hívják a szocialistákat

Úgy dönthető meg az Orbán-kormány, ha egy ellenzéki jelölt száll szembe a Fidesz és a Jobbik jelöltjeivel.

MN
2017. 11. 30. 16:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Demokratikus Koalíció, az Együtt és a Párbeszéd elnökei közös levelet írtak Molnár Gyulának, az MSZP elnökének, amelyben egyeztetésre hívják a Magyar Szocialista Pártot a 106 egyéni választókerületről való koordinációról – olvasható az Együtt csütörtöki közleményében.

Azt írták: a pártvezetők szerint Orbán Viktor rendszere megdönthető 2018-ban, amennyiben egy választókerületben csak egy ellenzéki jelölt száll szembe a Fidesz és a Jobbik jelöltjeivel.

Felhívták a figyelmet arra, hogy minden ellenzéki pártnak az a felelőssége, hogy legyen együttműködés az egyéni választókerületek szintjén, miközben önálló pártlistákon lehetőséget biztosítanak a választóknak, hogy kifejezzék, melyik demokratikus alternatívát támogatják.

A DK, az Együtt és a Párbeszéd ezért egyeztetést kezdeményez a szocialistákkal, de bíznak abban, hogy a későbbiekben az LMP és a Momentum is csatlakozni fog az egyéni választókerületekről szóló megállapodáshoz – tették hozzá a közleményben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.