Zaklatási vádak miatt lemond posztjáról az osztrák Peter Pilz Listája vezetője

Állítólag a 2013-as alpbachi fórumon megfogdosta az Európai Néppárt egyik munkatársát.

MTI
2017. 11. 04. 15:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pilz korábban a parlamentből frissen kiesett Zöldpárt politikusa volt, és először a zöldek egyik munkatársa vádolta meg zaklatással, majd most azt állítják róla, hogy a 2013-as alpbachi fórumon Pilz megfogdosta az Európai Néppárt egyik munkatársát, és erre tanúk is vannak. A politikus az első esetet kategorikusan visszautasította, most pedig azt mondja, „a legkomolyabban” kell venni az újabb vádakat, de semmi ilyesmire nem emlékszik.

„A szigorú előírások ugyanakkor rám is vonatkoznak” – húzta alá Peter Pilz. Mint fogalmazott, a jövőben kívülről kíséri majd figyelemmel és támogatja pártját. Hogy mi lesz az általa alapított és az ő nevét viselő politikai formációról, arra szombat délelőtt egyelőre nem tudott válaszolni. Azt mondta: délután találkozik a pártvezetés, és döntenek arról, hogy hogyan tovább.

A 63 éves Pilz több mint 30 éven át politizált a Zöldpárt színeiben, majd idén új pártot alapított, amely nyolc mandátumot szerzett a bécsi törvényhozásban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.