Zaklatással vádolnak egy világhírű magyar orgonaművészt

Az áldozat az évtizedekkel ezelőtt történt esetet egy rádióműsorban mondta el.

MN
2017. 11. 09. 10:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy neve elhallgatását kérő, negyvenes éveiben járó, kétgyermekes édesapa a Hit Rádióban beszélt először a tinédzser korában őt ért szexuális zaklatásról.

Mint a férfi elmondta, az elmúlt hetekben világszerte kirobbant botrányok nyomán törtek fel benne újra az emlékek. Nyilvánosság elé lépésében közrejátszott, hogy az ő története annyiban más, mint amilyenekről hallott, hogy őt egy azonos nemű személy környékezte meg.

A férfi elmondta, hogy egy híres magyar orgonaművész külföldről hazatérve koncertezett vidéken, ő pedig tizenöt éves kezdő zenészként kapott lehetőséget közös fellépésre vele. A koncert annyira jól sikerült, hogy a világhírű zenész a másnapi előadásra is felkérte, ekkor merült fel az is, hogy maradjanak közös szálláson éjszakára.

A férfi beszámolója szerint este hosszan beszélgettek, amelynek során az orgonista többször is szexuális ajánlatot tett neki. Bár ő ezeket elutasította, a diskurzus éjszakába nyúlóan folytatódott, miközben beszélgetőpartnere folyamatosan próbálta feloldani benne a gátlásokat, hogy menjen bele a viszonyba.

Másnap olyan helyzetbe hozta őt a híres művész, hogy egy erdei séta során szemtanúja lett egy harmadik férfi és az orgonista aktusának.

Az emlékeit feltáró apa a Hit Rádiónak elmondta: az eset zéró toleranciát, zsigeri ellenállást hozott létre benne a homoszexualitással szemben. Azzal kapcsolatban, hogy a híres művésznek voltak-e más áldozatai is, a következőket nyilatkozta: „Ezt nagyon nehéz felelősséggel kijelenteni, általánosságban lehet azt mondani, hogy vélhetően nem én voltam az első és az utolsó, akivel kapcsolatban ez eszébe jutott.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.