Agyondédelgetik és vizsgálgatják az elgázolt mókust

Az elütött rágcsáló az első magyar mókus, amely MR-en is átesett.

MN
2017. 12. 05. 14:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Túl van egy sikeres gerincműtéten, és már Mályiban regenerálódik az a kis mókus, amelyet még múlt héten egy család talált elütve a 3-as út mentén. Az apa és kisfia azonnal a helyi állatvédőkhöz fordult a szerencsétlenül járt állattal.

Az elgázolt rágcsáló az első magyar mókus, amely MR-en is átesett. A vizsgálat kimutatta, hogy az állatnak „traumás porckorongsérve van, következményes gerincvelő-elváltozásokkal az ágyéki szakaszon”. A mókust Budapesten operálták meg, a fővárosban némi ismeretségre is szert tett, az RTL Klub Híradója ugyanis egy riportot közölt róla.

Noha az állatnak még nagyon sok pihenésre és fizioterápiára lesz szüksége a következő hetekben, a Facebookra feltöltött videó szerint azonban szemmel láthatóan jobban van, és már boldogan elrágcsált egy mókuseledelt.

Ha követni szeretné az elgázolt mókus felépülését, akkor a mályi Madármentő Állomás közösségi oldalán megteheti.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.