Andreas von Rétyi: Nem foglalkozom már Sorossal

A német szerzőt meglepte a magyar kormány érdeklődése, de nem akar olajat önteni a tűzre.

Lakner Dávid
2017. 12. 07. 17:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két évvel ezelőtt, az addigi hosszas kutatómunka és a Soros Györggyel foglalkozó kötet megírása után elhatároztam, hogy nem adok több interjút ebben a témában – ezt válaszolta megkeresésünkre Andreas von Rétyi, akitől nyilatkozatot szerettünk volna kérni művéről. Ismert, nálunk a Pestisrácok.hu-t is fenntartó GerillaPress Lapkiadó és Médiatanácsadó Kft. adta ki a könyvet idén, a műből pedig nemrég a Fidesz-frakció vásárolt ötezer darabot tizenhárommillió forintért. Kíváncsiak voltunk, mit gondol erről, illetve a hazánkban Soros ellen folytatott állami kampányról a kötet német szerzője. Rétyi viszont azt írta, nem kíván már erről beszélni sem a német sajtónak, sem másnak. – Nem szeretnék olajat önteni a tűzre, hiszen az csak tovább rontaná a helyzetet, nem pedig helyesbítéshez vagy a leírtak pontosításához vezetne – írta. Hozzátette, az természetesen őt is meglepte, hogy a magyar kormány érdeklődik a kötete iránt, még úgy is, hogy tudott az erős Soros-ellenes kampányról.

Rétyi közlése szerint két éve már nem is követi nyomon a milliárdos ügyeit, és inkább a tudományos újságírói munkájára igyekszik koncentrálni. – Nem, nem az ufológiára, ahogy azt a Wikipédia és a német média állítja – tette hozzá. A német szerzőről a magyar sajtón belül lapunk írta meg először, még idén tavasszal: Soros tevékenysége mellett láthatóan a földönkívülieknek és az összeesküvés-elméleteknek szentelt eddig nagyobb figyelmet. Rétyi viszont kikéri magának a támadásokat. Mint írta, több évig főszerkesztője volt egy német nyelvű, csillagászattal és űrkutatással foglalkozó magazinnak, írt könyveket is az asztronómiáról, és „közel húsz éve néhány tisztán szórakoztató jellegű művet a földönkívüliekről”. Hozzátette, utóbbi kérdést mindazonáltal komolyan veszik katonai szakemberek, tudósok és pilóták is. – A gúnyolódás is elég tudománytalannak számít ebben a kérdéskörben – jegyezte meg.

A fő területét viszont Rétyi szerint két éve ismét az „alternatív” rákgyógyítási módszerek jelentik. Elmondása szerint gyerekként őt is megtámadta a betegség, először a csontjait, nyolcéves korában pedig sebészi úton eltávolították a daganatot, de nem jártak teljes sikerrel. Sugárkezelésen és kemoterápián is átesett, eredménytelenül. – Több mint öt évvel később pedig tüdőrákom volt, így a bal tüdőmet eltávolították – jegyezte meg. Állítása szerint az akadémiai rákgyógyítás hagyta volna meghalni, de éveken keresztül része volt alternatív kezelésekben, amiket „orvosok végeztek, nem pedig én magam, ahogy a média állította”. Közlése szerint ennek negyven éve, de ezekkel az eseményekkel és a „váratlan gyógyulással” összefüggésben gyakran támadják őt, a tényeket elferdítve. – Az első könyvemet a tárgykörben a fősodor agyonhallgatta, de ez már egy másik történet – tette hozzá. Elmondása szerint mindezzel csupán szerette volna érthetővé tenni, miért nem foglalkozik már a Soros-témával.

A Fidesz szóvivője, Halász János korábban azt mondta, azért rendeltek a könyvből, mert az feltárja a „Soros-birodalom” összefüggéseit, a kormánypárt pedig szeretné, ha minél többen elolvasnák.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.