Az EBESZ-hez fordul a Momentum a tiszta választásért

Kérik, hogy az orosz propaganda magyar másolását is vizsgálja ki a szervezet.

MN
2017. 12. 09. 14:17
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt napok politikai ellehetetlenítő akciójának következtében a Momentum nyílt levélben fordul az Európai Biztonsági Együttműködési Szervezetéhez, kérve a 2018-as országgyűlési választás tisztaságának teljes körű ellenőrzését – írja közleményében a párt.

A Momentum szerint az elsődleges cél a választási folyamat értékelése és a jövőbe mutató javaslatok megfogalmazása annak érdekében, hogy a magyar állam a következő választásra összhangba tudja hozni választási eljárását az EBESZ követelményeivel.

Közleményükben felkérték a tiszta, demokratikus választásokért elkötelezett magyar pártokat, hogy csatlakozzanak a javaslathoz. A Momentum szerint felül kellene vizsgálni az Állami Számvevőszék vezetőjének megbízatását és teljes működését.

Szerintük minderre azért van szükség, mert a közelmúlt eseményei megmutatták, hogy nem lehet bízni a magyar szervek függetlenségében, különösképp a volt fideszes képviselő által vezetett Állami Számvevőszékében.

Cseh Katalin, a Momentum elnökségi tagja a Magyar Nemzet kérdésére azt nyilatkozta, arra is kérik az EBESZ-t, hogy vizsgálja a magyar kormány által irányított médiumok propagandatevékenységét, különös tekintettel az orosz propaganda másolására.

Korábban beszámoltunk arról, hogy a Domokos László által vezetett ÁSZ több mint 660 millió forintot vonna el a Jobbiktól, mert szerinte túl olcsón kaptak az év elején plakáthelyeket; a bírság az ellenzéki párt választási indulását is veszélyezteti.

Azt is megírtuk, hogy 2010 óta mely független intézmények váltak a Fidesz politikai zsákmányszerzésének áldozatává. Az ÁSZ vezetője például 1991-ben lett tagja a Fidesznek. Az állami intézmény a Fidesz 2014–2015-ös gazdálkodásának átvilágítását júliusban zárta le, a szigorú ellenőrök pedig mindent rendben találtak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.