Bajnai egykori szövetségesével működnek együtt Gyurcsányék

Összefog a Demokratikus Koalíció és a Magyar Szolidaritás Mozgalom szombaton Budapesten.

MN
2017. 12. 09. 11:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Választási együttműködési megállapodást kötött a Demokratikus Koalíció és a Magyar Szolidaritás Mozgalom szombaton Budapesten. Az erről szóló megállapodást Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke és Székely Sándor, a Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke írta alá az ellenzéki párt összevont választókerületi elnöki és országos tanácsi ülésén – írja az MTI.

Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke elmondta, a Magyar Szolidaritás Mozgalom nem párt, hanem civil szervezet, ezért önállóan nem indulhatna az országgyűlési választáson, de a DK biztosítja neki a parlamenti képviselet lehetőségét, így a mozgalom a párt színeiben, egyéni és listás helyeken indulhat jövő tavasszal.

Gyurcsány Ferenc azt hangoztatta, hogy a „demokratikus ellenzéki” pártok programjában nincs olyan érdemi különbség, amely kizárná az összefogást, azonban kompromisszumok sokaságát kell megkötni. Ehhez pedig olyan vezetőt kell találni, aki a vitákat a végső, tisztességes egyezség képességével tudja majd rendezni – jelentette ki.

Egyébként arról a Szolidaritásról van szó, amely a 2014-es választás idején még Bajnai Gordon oldalán az Együttben politizált. A mozgalom 2015 elején szakított az Együtt-tel. Februárban távozott az Együttből Kónya Péter és Székely Sándor, de a listán szerzett parlamenti, illetve fővárosi mandátumukat nem adták vissza, emiatt nagy feszültség alakult ki. Kónya Péter azonban alig egy évvel később a mozgalomból is kivált.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.