Bontják az újpesti uszodát

„El kell köszönnünk múltunk egy darabjától” – írta Wintermantel Zsolt.

MN
2017. 12. 06. 17:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elkezdték bontani az újpesti uszodát – derül ki Wintermantel Zsolt Facebookon közzétett bejegyzéséből. „El kell köszönnünk múltunk egy darabjától. Én magam is rendszeresen jártam ide, a húgom pedig itt tanult meg úszni” – írta az újpesti polgármester.

Felidézte, hogy az uszoda a Széchenyiből, egy csővezetéken kapta a vizet, amely szintén katasztrofális állapotba került, a sorsa meg volt pecsételve. „Ezt tudván, Újpesthez méltóan a kezünkbe vettük a sorsunkat, ahogy már annyiszor, és építettünk magunknak saját uszodát. De továbbra is szomorú szívvel sétáltunk el nap mint nap a gyermekkorunk szép emlékeit falai közt őrző, elhagyatott, gazdátlan, pusztulófélben lévő épület mellett. Most végleg elköszönünk tőle, a tulajdonos úgy döntött, lebontja” – fogalmazott.

Wintermantel Zsolt azt írta, nem tudja, mi lesz az épület helyén. „A területet valószínűleg eladják, de hogy mi lesz a sorsa, azt majd a jövendőbeli vevő tudja csak megmondani.”

Kiemelte, hogy a Barcsay-mozaik megmenekül a pusztulástól: már el is szállították, és egy másik uszodában állítják fel újra, olyan állapotban, ahogyan azt az alkotó megálmodta. Az új helyen lesz elég helye, és teljes pompájában, egyben kerül a falra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.