Együtt: karácsonyig megállapodnának a választókerületekről

MN
2017. 12. 09. 15:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még karácsony előtt megállapodna az Együtt az egyéni választókerületi koordinációról a „demokratikus ellenzéki” pártokkal – mondta Szigetvári Viktor választmányi elnök a párt országos politikai tanácsának ülését követően, szombaton.

Elmondása szerint a párt tanácsa megerősítette a nyáron bemutatott 106 képviselőjelöltjüket, és felhatalmazta az elnökséget, hogy minden „demokratikus ellenzéki” párttal együttműködést kössön az egyéni választókerületi indulásról. Ennek lényege Szigetvári Viktor elmondása szerint, hogy a választókerületekben egy ellenzéki jelölt induljon, az, aki a legesélyesebb a körzet megnyerésére. Számításaik szerint ha legalább 55 egyéni választókerületben sikerül megállapodást kötni, akkor leváltható az Orbán-kormány.

Juhász Péter, az Együtt elnöke a sajtótájékoztatón azt hangsúlyozta, tudják, hogy a párt bent lesz a parlamentben, a kérdés csak az, hogy kikkel tudnak olyan koordinációs megállapodást kötni, amellyel a legtöbb egyéni választókerületben nyerni tud az ellenzék. Hangsúlyozta, hogy a leghamarabb le kell zárni ezeket a tárgyalásokat.

Az elnök beszélt arról is, hogy emellett önálló listát állítanak, mert mindenki tudja, hogy nem lesz közös lista az ellenzéki pártokkal, és lesz saját miniszterelnök-jelöltjük is. Megjegyezte, hogy sok helyen az Együtt adja a legesélyesebb jelöltet, velük elkezdik a kampányt, mert nem várhatnak az egyeztetések lezárultára.

Szigetvári Viktor kérdésre válaszolva az egyéni képviselői szavazatokkal kapcsolatban azt mondta, politikai értelemben az népszavazásnak tekinthető, az Orbán-kormány leváltásának kulcsa az, hogy az egyéni választókerületeket megnyerjék. Elmondta, szeretné, ha Gémesi György, Gödöllő polgármestere meggondolná magát, és indulna a választáson, valamint büszke lenne arra, ha vissza tudna lépni momentumosok, LMP-sek javára, máshol pedig ők támogatnák őket.

Nemrég élő adásban mondta fel a Párbeszéddel kötött szövetséget az Együtt válaszmányi elnöke, Szigetvári Viktor.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.