Gémesi György: Nem akarok gombot nyomogatni

Nem veszi fel az országgyűlési képviselői mandátumát, ha az LMP listájáról bekerül a parlamentbe.

MN
2017. 12. 05. 7:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Polgármester szeretne maradni, ezért nem veszi fel az országgyűlési képviselői mandátumát Gémesi György, ha az LMP listájáról bekerül a parlamentbe – mondta az Új Kezdet elnöke a Hír TV Egyenesen című műsorában.

Gémesi György a harmadik a listán, ami befutó helynek számít, ő azonban azt mondja, nem akar hátradőlni és gombot nyomogatni, kitart Gödöllő mellett, és tovább dolgozik az önkormányzatiság megerősítésén.

„Nekem lenne a legkényelmesebb hátradőlni és a harmadik helyről bekerülni a parlamentbe, kihúzni négy évet, aztán elmenni nyugdíjba. Nem ezt választottam, a munkát választottam, azt választottam, hogy ebben az országban változásra van szükség, előkészített változásra, rendszerváltoztatásra van szükség, annak a feltételeit meg kell teremteni, és azt helyben lehet először fölépíteni” – jelentette ki.

Mint megírtuk, elsőként hozta nyilvánosságra a parlamenti pártok közül a jövő tavaszi választásokra készített országos listáját az LMP, miután az elmúlt két napon Kecskeméten megtartott kongresszusuk döntött a nevekről. A listavezető – nem meglepő módon – Szél Bernadett, a párt társelnöke és egyben miniszterelnök-jelöltje, őt követi a kormány korrupciógyanús ügyeinek feltárásáról ismert másik társelnök, Hadházy Ákos. A harmadik helyre az LMP-vel szövetséges, Gémesi György gödöllői polgármester vezette, Új Kezdet nevű párt nevezheti meg jelöltjét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.