Horn Gábor: Értetlenül állok Orbán Viktor ámokfutása előtt

A Republikon Intézet alapítványi elnöke hozzátette: nem érti, miért volt szükség a Jobbik elleni akcióra.

MN
2017. 12. 08. 10:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem érti, hogy miért volt szükség a Jobbik elleni akcióra – mondta a Lánchíd Rádiónak Horn Gábor, a Republikon Intézet alapítványi elnöke. Hozzátette: szerinte van akkora támogatottsága a legnagyobb ellenzéki pártnak, hogy összegyűjti a szükséges pénzt a 2018-as választásra.

Arról is beszélt, hogy értetlenül áll a miniszterelnök Soros György elleni „ámokfutása” előtt.

A Jobbik csütörtökön közölte, hogy a magyar emberek segítségét, támogatását kéri. „A büntetés összege ugyanis nagyjából tizenhét havi állami támogatásunknak felel meg. Amennyiben ezt nem sikerül kifizetnünk, akkor a NAV a párt bankszámláján lévő, a működésre félretett pénzt is lefoglalhatja, a pártirodák ajtajára lakat kerülhet, a párt teljes infrastruktúráját lefoglalhatják és elárverezhetik, így az utolsó esélyét is ellehetetleníthetik a Jobbik választáson való indulásának” – közölte a párt.

A Jobbik szerint az Állami Számvevőszék „a legsötétebb diktatúrákat idéző módon, rögtönítélő bíróságként, a fellebbezés lehetősége nélkül kiszabott a Jobbikra egy 663 millió forintos büntetést, amelynek egyetlen valódi célja a párt választásokon való indulásának ellehetetlenítése”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.