„Idefigyelj, Viktor, te korrupt zsarnok...” – Orbánnak üzent Vona

A Jobbik azt sem zárja ki, hogy az utcára szólítja híveit a párt anyagi ellehetetlenítése miatt.

Katona Mariann
2017. 12. 07. 18:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közösségi pénzgyűjtésbe kezd a Jobbik, és azt sem zárják ki, hogy az utcára hívják az embereket – ezek az első reakciók azután, hogy a volt fideszes képviselő Domokos László által vezetett Állami Számvevőszék (ÁSZ) 662 millió forintot vonna el a párttól, kérdésessé téve ezzel, hogy egyáltalán elindulhatnak-e a választásokon. Vona Gábor pártelnök a Hír TV Egyenesen című műsorában azt mondta, hogy „elképesztő a felháborodás”, amit tapasztal az ügyben, őt is meglepte, ami az emberekből „előtört”.

A Jobbik elnöke szerint egyébként ez már nem róluk szól, hanem a magyar demokráciáról. – Vizsga előtt áll a magyar társadalom – mondta, amelyen szerinte el fog dőlni, hogy meddig tűrnek azok az emberek, akik kormányváltást akarnak. Két lehetőséget vázolt: vagy Orbán Viktor eléri a célját és ellehetetleníti a Jobbikot, egyúttal lehúzza a magyar demokrácia rolóit, vagy pedig a Jobbik a kormányváltást akaró emberekkel szövetségben „elsöpri ezt a kormányt”.

– Ez egy szabadságharc most, a magyar embereknek meg kell küzdeniük azért, hogy egyáltalán dönthessenek

– közölte.

A pártelnök szerint a mostani eset egy „szomorú fordulópont”, példátlan eset, amikor bebizonyosodott, hogy „Orbán Viktornak nem tetszik a demokrácia”.

Vona Gábor a műsorban azt kérte, hogy a képernyőkön keresztül üzenhessen Orbán Viktornak. A kamerába nézve a következőket mondta:

„Idefigyelj, Viktor, te korrupt zsarnok! Hogyha azt hiszed, hogy én félek vagy mi félünk tőled, akkor nagyon tévedsz. Sem én nem félek tőled, sem a Jobbik nem fél a Fidesztől, és azt látom, hogy az emberek sem félnek. Neked kell félned! 2017-ről azt hitted, hogy a lázadás éve lesz, de tévedtél. 2018 lesz a lázadás éve, és a kormányváltó emberek el fognak söpörni téged és el fognak számoltatni téged. Úgyhogy erre készülj, arra kérlek!”

###HIRDETES### 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.