Ideiglenesen elhagyta a börtönt Győrkös István

Börtönőrök kíséretében vitték a Semmelweis Egyetem klinikájára a bőnyi rendőrgyilkossággal gyanúsított foglyot.

Vékony Zsolt
2017. 12. 07. 8:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ideiglenesen elhagyhatta a győri börtönt a bőnyi rendőrgyilkossággal gyanúsított Győrkös István – írta meg a Bors. Győrköst azonban csak kényszerűségből, egy egészségügyi probléma miatt szállították a fővárosi kórházba. A lap úgy tudja, hogy a Semmelweis Egyetem urológiáján műtötték meg, a kórházban pedig a büntetés-végrehajtási őrök folyamatosan felügyelet alatt tartják.

Az állapota azonban nem súlyos, hamarosan visszakerül a zárkájába, amelyen a tizennégy évvel ezelőtt megölt Tompa Eszter gyilkosával osztozik. Győrköst egyébként kiemelt biztonsági fokozatban őrzik, ami azt jelenti, hogy a nap 24 órájában megfigyelés alatt áll, a cellájában kamerák rögzítik minden mozdulatát. 

A Bors korábban arról is beszámolt, hogy nincsenek jó kilátásai az egykori hungarista vezetőnek, aki akár életfogytiglani fegyházat is kaphat Pálvölgyi Péter nyomozó tavaly októberi meggyilkolásáért. A Központi Nyomozó Főügyészség már elvégezte a szükséges nyomozati cselekményeket a bőnyi rendőrgyilkosság ügyében, az iratokat a múlt héten ismertették a gyanúsítottal. Az ügy ezzel vádelőkészítő szakaszba lép. Bár Győrkös védője folyamatosan azzal érvel, hogy álláspontja szerint baráti tűz végezhetett a Nemzeti Nyomozó Iroda őrnagyával, a gyilkos golyón nem is találhatók DNS-nyomok. 

A Győri Járásbíróságon októberben hosszabbították meg Győrkös előzetes letartóztatását, bár ügyvédei kezdeményezték a megszüntetését. Győrkös tehát december 27-ig biztosan börtönben marad.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.