Jóváhagyta a debreceni repülőtér 3,8 millió eurós állami támogatását az EU

Szabad utat kapott a debreceni légikikötő fejlesztésének állami finanszírozása az uniótól.

MTI
2017. 12. 18. 15:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Bizottság jóváhagyta a debreceni repülőtérnek szánt, 3,8 millió eurós (1,2 milliárd forintos) állami támogatást, miután úgy találta, hogy a repülőtér infrastrukturális fejlesztésére szánt hozzájárulás megfelel az uniós állami támogatásokat célzó szabályozásnak – közölte az uniós bizottság az MTI tudósítása szerint.

A közleményben azt írták: mivel a projekt hozzájárul a régió fejlődéséhez, és javítja az összeköttetést anélkül, hogy jogtalanul torzítaná az egységes piacot, a bizottság úgy döntött, a fejlesztési projekt összhangban van az uniós állami támogatási szabályokkal, valamint azzal a 2014-es repülési iránymutatással, amely a repülőtereknek és a légitársaságoknak nyújtott állami támogatásról szól.

Közben a Wizz Air – ugyancsak hétfőn – elindította Debrecen–Moszkva járatát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.