Karácsony megszólalt, de nem derült ki, hogy közös miniszterelnök-jelölt-e

Kell egy közös ajánlat – erről beszélt Karácsony Gergely, a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje.

Hutter Marianna
2017. 12. 07. 19:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kell egy közös ajánlat – erről beszélt Karácsony Gergely, a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje csütörtök este az ATV műsorán, aki szerint az ellenzéki pártoknak vissza kell térni a közös program, közös lista, közös miniszterelnök-jelölt politikájához. A politikust annak kapcsán kérdezték, hogy sajtóhírek szerint ő lehet az MSZP miniszterelnök-jelöltje is. Karácsony ezzel kapcsolatban azt mondta: „ha az MSZP elfogad engem miniszterelnök-jelöltként, akkor azt az MSZP el fogja mondani”. A felvetésre, hogy nincs-e ilyen tárgyalás, kitérően annyit válaszolt: nem vett részt olyan egyeztetésen, amelynek az lett volna az elsődleges kérdése, hogy ki lesz az ellenzék miniszterelnök-jelöltje. „Beszéljünk erről őszintén, én nem tudok olyan felmérést, amiben ne én lennék az ellenzék legnépszerűbb politikusa” – mondta a beszélgetés egy pontján, később hozzátéve, hogy ma az ellenzék rosszabbul áll, mint négy éve, ezt a folyamatot kell megfogni és hitet adni az embereknek. Feltette azt a kérdést is: ha az ellenzéki pártok nem tudják „egymás szagát elviselni”, akkor miért várják el, hogy a választópolgárok megmozduljanak?

Karácsony szavait az ATV műsorának következő vendége, a szocialista Molnár Zsolt úgy kommentálta: mély szimpátiával hallgatta Karácsonyt, és azt kívánja neki, hogy „az Erő legyen Gergővel és az ellenzékkel”. [Újabb idézet a Csillagok háborújából a magyar közéletben! A jelek szerint Orbán Viktor divatot teremtett – a szerk.] Molnár is úgy vélte: teljes körű együttműködés kell a demokratikus pártok részéről, „Gyurcsány Ferenc és a DK nélkül nincs kormányváltás”. Az MSZP-s képviselő egyébként Karácsonyt maximálisan alkalmasnak tartja a miniszterelnök-jelöltségre. Molnár azt is állította, hogy – a saját miniszterelnök-jelöltet egyelőre kiállítani képtelen – MSZP „példátlanul rendezetten” készül a választásra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.