Kilencmillió forintnyi adományt gyűjtött egy nap alatt a Jobbik

A pártelnök szerint az ÁSZ-bírság pártja választási indulását is veszélyezteti. Ezért közösségi gyűjtésbe kezdtek.

Kovacsik Ágnes
2017. 12. 09. 9:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Majdnem kilencmillió forintnyi támogatás érkezett egy nap alatt több mint 1100 embertől a Jobbikhoz – derült ki az ellenzéki párt közleményéből. A Jobbik azért kezdett közösségi pénzgyűjtésbe, mert a volt fideszes országgyűlési képviselő, Domokos László által vezetett Állami Számvevőszék (ÁSZ) több mint 660 millió forintot vonna el a párttól, mert szerinte túl olcsón kaptak az év elején plakáthelyeket.

A párt közleményében azt írta: megkezdődött a Jobbik és a magyar emberek közös, hosszú menetelése azzal a céllal, hogy a legnagyobb ellenzéki párt mégis indulni tudjon az országgyűlési választásokon.

„Ha nem akarja engedni a Viktor, akkor is” – tették hozzá.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke és a párt miniszterelnök-jelöltje péntek délután a nemzetközi sajtó előtt megismételte, hogy a bírság pártja választási indulását is veszélyezteti. A pártelnök nem zárta ki azt sem, hogy az utcára viszik a választóikat.

Leszögezte, hogy piaci áron vásároltak plakátokat, a Jobbik nem kapta olcsóbban, mint más pártok. „Drágábban kapta viszont, mint a Fidesz” – közölte. Egyúttal azt szeretné, ha az ÁSZ vizsgálná a kormánypártok 2010-es és 2014-es plakátköltéseit is, hiszen sajtóhírek szerint a Fidesz akkor rendkívül keveset fizetett a hirdetésekért. Vona Gábor azt is elmondta, hogy brutális támadást indított ellenük az ÁSZ-t felhasználva a jelenlegi kormány, hogy ellehetetlenítse az egyedüli kormányváltó erőt. A pártelnök szerint ami történt és történik, nem csupán a Jobbikról szól, hanem a magyar demokráciáról és Magyarországról.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.