Kunhalmi Ágnes lesz a szocialisták arca

December 9-én mutatja be választási programját a szocialista párt. Nem tartanak szombaton kongresszust.

MN
2017. 12. 01. 16:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mostanra már hivatalossá vált, hogy nem tart kongresszust az MSZP jövő szombaton. A Magyar Nemzet már a héten beszámolt róla, hogy az országos elnökség többsége szerint nem lenne értelme, hiszen nincs egyelőre megállapodás még a Demokratikus Koalícióval (DK) sem, így pedig semmilyen személyi döntést nem tudnának meghozni. Lényegében egyedüli napirendi pontként a párt programjának bemutatása maradna, erre viszont kár egy kongresszust összehívni. A szocialista párt közlése szerint éppen ezért december 9-én – a még Botka László idejéből származó szlogent mint címet viselő – „Tegyünk igazságot” elnevezésű programjukat fogják bemutatni. Ennek az arca pedig Molnár Gyula pártelnök javaslatára Kunhalmi Ágnes lesz.

Az MSZP szerint mindenkire szükség van, aki Magyarországért akar tenni, aki hisz a demokráciában, az európai Magyarországban és hajlandó dolgozni azért, hogy több millió magyar jobban éljen a jövőben, mint ma. Pénteken az MSZP küldöttsége újabb tárgyalási fordulón vett részt a Demokratikus Koalícióval. Ezen a tárgyaláson az MSZP bemutatta javaslatát az ellenzéki együttműködésre – olvasható a párt közleményében.

Az MSZP továbbra is közös ellenzéki listát, közös miniszterelnök-jelöltet és közös képviselőjelölteket szeretne, ugyanis – írják – matematikailag így van legnagyobb esély a kormányváltásra, a koordinált indulás viszont 27 körzet feladását jelentené.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.