LMP: Semmi sem indokolja a Soros-hálózatokról szóló jelentés titkosságát

A párt szerint a titkosszolgálat nyilvános adatokat szerkesztett egybe, így a titkosítás jogellenes.

MN
2017. 12. 08. 18:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szél Bernadett, az LMP társelnöke kezdeményezi az úgynevezett Soros-hálózatokról szóló titkosszolgálati jelentés titkosítás alóli feloldását – tudatta közleményében a párt.

Az LMP álláspontja szerint a nemzetbiztonsági bizottság tegnapi ülésén bemutatott úgynevezett Soros-hálózatról szóló titkosszolgálati ábrák és grafikonok nyilvános felületről szerkesztett dokumentumok. Ezért az LMP miniszterelnök-jelöltje kezdeményezi a dokumentumok titkosítás alóli feloldását.

Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje részt vett a nemzetbiztonsági bizottság tegnapi ülésén és olyan kérdéseket tett fel, amelyek valóban nemzetbiztonsági relevanciával bírnak. Mivel az úgynevezett Soros-hálózatra vonatkozólag nem hangzott el ilyen, ezért az LMP miniszterelnök-jelöltje kezdeményezi a témában bemutatott ábrák és grafikonok titkosítás alóli feloldását, írták a párt közleményében.

Az LMP álláspontja, hogy a felülminősítés jogellenes, ugyanis nyilvános felületről megszerkesztett dokumentumokat nem lehet 20 évre titkosítani. A feloldást azért kezdeményezik, mert szerintük a közvéleménynek meg kell ismernie, hogyan működik a Fidesz-kormány propagandagyára.

Mint írják, elfogadhatatlannak tartják, hogy a Fidesz a stratégiai fontosságú testületet is benevezte a kampányba. Az LMP semmilyen körülmények között sem hagyja, hogy az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságát a propagandaminisztérium fiókintézményévé züllesszék.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.