Maffiavezérnek nevezték a kaposvári polgármestert

Kaposmérő első embere szerint Szita Károly hulladékmaffiát irányít.

Vékony Zsolt
2017. 12. 07. 14:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyre durvább irányt vesz a Kaposvár környéki hulladékháború. Szeptemberben a Magyar Narancs írta meg, hogy a kaposvári Csiky Gergely Színház felújítása során keletkezett sittet egy Kaposújlak melletti, magántulajdonban lévő vízmosásba hordták. Az eset kapcsán a rendőrség előbb nem indított eljárást, majd a kaposújlaki és kaposmérői önkormányzatok fellebbezése nyomán új nyomozást rendeltek el.

Az ügy azonban ezzel nem ért véget, ugyanis a Kapos-T nevű hírportál nemrég egy olyan videót tett közzé, amelyen Prukner Gábor, Kaposmérő fideszes polgármestere maffiavezérnek nevezi Szita Károlyt, Kaposvár vezetőjét. Mindezt azzal kapcsolatban mondta el, hogy szerinte a kaposvári hulladékmaffia nem nézi jó szemmel, hogy Kaposmérőre hulladéklerakó építését tervezik, s ez próbálja ellehetetleníteni. – A maffiavezér, aki nem más, mint a város vezetője, mindent elkövet annak érdekében, hogy ide ne kerüljön – szó szerint – inert hulladék. Ezzel számolnunk kell a továbbiakban, ezt biztos forrásokból tudom – hallhatóak Prukner szavai a felvételen.

A Kapos-T szerint Prukner maga is szoros kapcsolatokkal rendelkezik a pártban, ugyanakkor meglepően kemény szavakat használ az ős-fideszes Szitával szemben. A lap a beszédből arra is következtetett, hogy Prukner szerint a polgármester utasítására raktak le szemetet Kaposvár több utcájában is, illegálisan.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.